Graffiti

3 Oct

GOOD

shera

spark

almost finish artwork.

Lubang!

21 Sep

Good & Ugly

Diorg korek lubang betul2 depan kfc Taiping. Aku tak perasan plak diorang tutup jalan tu ke tak? Boleh tahan besar jugak la lubang ni. Kalau ikut estimation aku, mau 3-4 hari jalan ni takleh pakai. Keluar la duit sikit. bubuh penghalang kat keliling lubang tu. kot2 ada budak jatuh ka. tak la org bawak keta kat situ, slow down, jadi jam plak kat situ.

jaga-jaga! ada lubang tengah jalan.

besar lubang ni.

Hotel, Motel & Rumah Tumpangan

26 Aug

the good & funny

punya la berlambak hotel kat taiping ni. camna la org boleh ckp tak cukup.hehe.

sapa la yg approve benda ni?

19 Nov

the bad

beautiful

beautiful

cantik gambar kat billboard ni. gambar otai tgh ronda2 naik basikal tua kat lake. ngan background/location paling cantik kat taman tasik ni, mmg betul2 mencerminkan kedamaian kat taiping ni. tapi…

kacau je la abang beca ni

kacau je la abang beca ni

bila dapat full view billboard ni, terus kantoi. ada beca plak. dekat 20 tahun aku duduk kat sini, tak pernah aku nampak org bawak beca kat area lake ni. catch phrase utk gambar ni “pesona alam dan warisan” masa bila plak beca ni warisan taiping. gambar org tua naik basikal tu dah cukup utk kuatkan perkataan warisan tu. beca tu dah la takdak kena mengena ngan taiping ni. fail betul la…tukar lain la…sakit hati aku tgk benda ni.

pi balik melaka la abang beca...kat taiping mana ada beca!

pi balik melaka la abang beca...kat taiping mana ada beca!

location: tepi selekoh public library

good food

19 Nov

the good & the bad

licin

licin

aman damai

aman damai

well hidden

well hidden

hampir tiap2 hari aku makan kat sini skrang ni. kat sini memang aman je. keta pun tak banyak lalu. orang pun tak ramai dan yang penting sekali, mee kari kat sini memang sedap. pak aziz (owner) punya resepi ayang goreng (aku tak tau mcm mana dia goreng ayam tu) mmg sedap gila. tapi yang slack sikit kat sini, first banyak lalat. second tisu toilet di lekat kat dinding. rasa awkward gila lap mulut pakai tisu toilet.

location: tepi selekoh SRK King Edward 2

finally…

15 Oct

the good

star screen cinema

star screen cinema

org ramai jadi peraq kejap...

org ramai jadi peraq kejap...

finally…dekat 10 tahun jugak la aku rasa taiping ni takde cinema. seingat aku la…last movie yg aku tgk kat cinema (kat Lido,taiping) movie something about mary (1998)…lega…tak payah la aku ke ipoh kalau ada premier cerita2 yang bagus…

f&b...popcorn!

f&b...popcorn!

tickets

tickets

thought??

15 Oct

good/bad/ugly???

starbuck

starbuck

taiping dah ada sturbuck…mcm tak percaya je… apa pendapat anda?

%d bloggers like this: